Életrajz

Lauren Cohan 1982. január 7.-én született Philadelphiában, majd New Jersey-ben, Cherry Hill-ben élt, egészen addig, amíg tinédzser korában el nem költözött az Egyesült Királyságba, ahonnan édesanyja is származik. Lauren édesanyja, amikor újra nősült áttért a zsidó vallásra, és Lauren szintén így tett 7 éves korában (Bat Mitzvah-ja is volt).

A Winchester Egyetemen végzett, ahol dráma és angol irodalom szakon tanult. Miközben tanulmányait is folytatta, turnézott egy színésztársulattal, amelynek társalapítója is volt. Később London és Los Angeles között ingázott, jó néhány filmen dolgozott, valamint néhány nem kereskedelmi projekten is és modellkedéssel.
2005-ben a “Casanova” című filmben debütált, melyben Beatrice nővér szerepét osztották rá. 2006-ban aztán a “National Lampoon’s Van Wilder: The Rise of Taj” című filmben játszott, mint Charlotte Higginson, majd 2007-ben a “Float”-ban is szerepett kapott. 2010 februárjában a “Death Race” második részében tűnt fel, Sean Bean és Danny Trejo oldalán. Ugyan ebben az évben szerepet kapott a “Reach Me” című filmben, mint Kate. Az “Odaát” című sorozat harmadik évadában 6 epizódon keresztül játszotta a tolvaj Bela Talbot-ot, aki természetfeletti tárgyakat értékesített. Ez volt a második eset a sorozat történetében, hogy női főszereplőt adjanak a sorozathoz. Bela karakterét a közönség nem fogadta jól szélsőséges viselkedése miatt, és azért mert a két fő karaktert megpróbálta megölni, így kiírták őt a harmadik évad utolsó előtti részében. Szintén ismert a “Vámpírnaplók” béli szerepe, ahol Rose-t az 500 éves vámpírt alakította néhány rész erejéig. 2011-ben a “Chuck” című sorozatban is visszatérő szereplőként tűnt fel, és a “Heavenly” című TV filmet is leforgatta.

Számos sorozatban játszott még vendégszereplőként, mint a Modern család, Döglött Akták, vagy a New York-i helyszínelők többek között. 2011-ben tűnt fel először az AMC csatonán, akkor már második évaddal futó sorozatában, a nagysikerű The Walking Dead-ben, ahol napjainkban is Maggie Greene karakterét alakítja.

A TWD mellett, 2016-ban több filmben is láthatjuk, hiszen főszereplője a “The Boy” című horror filmnek, Martha Wayne-t alakítja a “Batman Superman ellen – Az igazság hajnala” moziban és forgatás alatt áll az “All Eyez on Me” életrajzi film, mely Tupac Shakur rapper életét meséli el.