Interjú – Lauren a The Boy-ról
2016/05/25

Lauren nemrégiben adott egy interjút a The Boy film kapcsán, amit most le is fordítottam nektek. Jó olvasgatást 🙂

Lauren, mi volt az, ami A fiú című filmben vonzott?
A frodulatosság. Amint a forgatókönyv a kezembe került, nagyon gyorsan elolvastam és bár rájöttem, hogy egy régimódi filmről van szó, mégis tele van fordulatokkal, amiket én sohasem várnék. Miközben olvastam, a hideg is kirázott és azt hittem, nem tudom elfogadni a szerepet, mert túlságosan féltem, de végül csak belementem.

Ki Greta és miért vállaja el, hogy vigyázzon egy babára?
A karakterem egy fiatal nő, akinek éppen jókor jött ez a munka lehetőség, elakar menekülni egy kellemetlen helyzet elől. Így mikor állást kap ebben az impozáns házban, ahol egy 8 éves fiúra kell vigyáznia, belemegy. Amikor megérkezik, egy idős házaspárt talál, akik bemutatják neki a gyermeket, aki valójában egy játék baba, aki az évekkel korábban meghalt gyermekük mintájára készült. A helyzet egyszerre furcsa és szomorú. Feltárja a lelki és egyéb okait annak, hogy a házaspár miért tart egy babát, úgy, mintha igazi gyerek lenne és azt, hogy Greta hogyan békél meg a helyzettel. Kezdetben a karakterem csak külsőleg ítél, de aztán…a dolgok megváltoznak.

Miért olyan ijesztőek a babák?
Azt hiszem, a gondolata annak, hogy valami élettelen, mozdulatlan dolog egy szobában, ami olyan, mintha téged nézne, arra enged következtetni, hogy ez nem is élettelen. Babák, képek, bábok, mind azt az érzést keltik, hogy közvetíteni tudják a lelkeket és ez idegtépő! A fiú feltárja ezeket a lehetőségeket is. Nem tudom, Greta hogy képzeli, hogy Brahms élő és érző-e.

Nem ez az első, hogy hasonló jellegű filmben szerepelsz, gondolok itt a Supernatural-re és a The Walking Dead-re.
Nem a horror műfaj miatt választom a szerepeimet, hanem a történetük szerint. Nagyon szerencsés vagyok, hogy megkaptam Maggie szerepét a TWD-ben. Most forgatjuk a hatodik évadot, de hamarosan jön a hetedik évad is. Olyan szerpeket keresek, amelyeknek jó a története, és a horrorfilmek történetei a középpontban vannak.

A TWD 6. évadában a karaktered, Maggie gyermeket vár. Bölcs döntésnek tartod ezt egy zombi apokalipszis idején?
Ez az egyetlen lehetőségük az életre, így azt hiszem jó ötlet. Maggie és Glenn szeretné, hogy legyen élet ezen a világon, sőt Glenn a harmadik évad elején azt mondja egy társának “Nem lehet az egész életet félelemben leélni.” Nagyon izgatott vagyok, hogy ők ketten babát várnak.

Gondolod, hogy a rajongóknak tetszeni fog A fiú?
Igen, teljesen. Ebben a filmben a horror más, kevésbé megfoghatő, mert Greta elszigetelt és nem lehet tudni mi a valóság és mi nem az.

Részt vennél a film második részében?
Igen, benne lennék a folytatásban. Szeretném megtudni mi történt “később”.Szólj hozzá Te is!


Hozzászólás: